Blog

Una víscera i dues til·les: la presentació de Societat Civil Catalana

  • Publicat a Blog

Des de la vorera Besòs del Paral·lel ja s’intueix una nebulosa espessa de gent. En apropar-me ho he pogut comprovar: centenars de persones intentant accedir a un Teatre Victòria que s’ha quedat petit per encabir tota la gentada que ha acudit a la cita no nacionalista. Entre el nombrós públic, d’una mitjana d’edat més aviat elevada, hi havia força gomina i aquella olor de perfum car que tot sovint pots sentir passejant per la Bonanova. Heus ací doncs, un públic més aviat poc heterogeni partint d’una ullada ràpida i l’instint que em diu que els assistents són més pròpis d’un míting de Ciutadans que no pas d’un del PP —és curiós com s’hi respira més ambient obrerista en un acte del partit de Sánchez Camacho, amb una barreja d’estrats socials prou evident, que no pas en un de C’s, on els joves d’ESADE amb sou pagat per La Caixa, representen força millor l’amalgama ciutadà que no pas l’exvotant socialista del Gornal o el Potosí—. Mentre cerco cares conegudes de cop em sobta un rostre, m’és familiar, però no aconsegueixo recordar de què el conec, ho tinc a la punta de la llengua però la memòria se’m resisteix… Així doncs, no tinc més remei que deixar de rumiar i entrar a platea abans que em quedi sense poder assistir a l’acte.

Llegir més ...

Plus Ultra. Una crònica gràfica de l'espanyolisme a Catalunya

  • Publicat a Blog

Plus Ultra. Una crònica gràfica de l'espanyolisme a Catalunya és un projecte de llibre de fotografies del fotoperiodista Jordi Borràs sobre el nacionalisme espanyol a Catalunya i que comprèn el període 2009-2014. El llibre vol desmuntar el mite dels autoanomenats moviments «no nacionalistes» i mostrar els vasos comunicants entre l'espanyolisme i la ultradreta. L’edició del llibre anirà a càrrec de Pol·len Edicions i serà el tercer llibre de la col·lecció de fotografia documental «De l'ull al dit».

Què explica Plus Ultra?

El 13 de setembre de 2009 va passar a la història per ser el tret de sortida d’una onada de consultes independentistes que van regirar la consciència nacional. Aquell dia, un autocar carregat d'activistes de Falange Española de las JONS van manifestar la seva oposició a la consulta concentrant-se al bell mig d’Arenys de Munt. El poble, atònit, contemplava com un cordó de Mossos d’Esquadra protegia la cinquantena d’espanyolistes que feien onejar rojigualdas i la bandera del jou i les fletxes sota crits, amenaces i una actitud combativa contra aquell jornada festiva, reivindicativa i simbòlica.

Llegir més ...

Tornar a començar

  • Publicat a Blog

Renovar-se o morir, el tòpic fet realitat amb aquesta nova pàgina web. Es tracta d’un espai virtual on puc mostrar tota la meva feina partint d’un sol espai: il·lustració, fotografia i aquest nou blog sota el domini jborras.cat. Després d'uns quants anys a la xarxa ha arribat l'hora de renovar tot l'aparador virtual.

La web ha estat construïda i programada per Prodige Studio plantejant-la des de l'inici amb les necessitats que cal cobrir avui en dia: eficiència i navegabilitat. És per això que el responsive web design ha estat clau per desenvolupar la pàgina perquè aquesta sigui adaptable a tots els dispositius: mòbils, tauletes i tota mena d'ordinadors. Un dels altres reptes que ha calgut assolir és la necessitat d'unificar il·lustració i fotografia en una sola pàgina, el disseny ha estat clau per aconseguir-ho i n'estic molt content del resultat. L'espai web està plantejat amb una interfície trilingüe (català, castellà i anglès) de la qual encara manca acabar-ne la versió anglesa i que també s'adapta a l'usuari segons l'idioma que tingui predefinit al navegador, tot i que evidentment, també es pot canviar manualment a la part superior dreta de la pàgina.

Tot plegat també ha vingut acompanyat d'un nou canvi de logotip, construït a partir d'un llapis i un diafragma, per fer un nou símbol que combini totes dues disciplines. La feina que podeu veure és el resultat d'uns quants mesos de proves i estudis de la nova imatge gràfica i pàgina web i la veritat és que n'estic molt content, com també ho estic de les noves targetes que il·lustren aquest apunt i que els excel·lents professionals de La Trasteria m'han imprès amb letterpress.

Llegir més ...
Subscripció a aquest canal RSS